Više od milijardu dinara iz budžeta za mlekarski sistem

Bez autora
Aug 29 2010

Rebalanskom budžeta za mlekarski sistem biće obezbeđeno više od milijardu dinara. Izračunato je da bi u mlekarski sektor trebalo uložiti milijardu i 270 miliona dinara. Sa premijerom Mirkom Cvetkovićem razgovarano je da višak sredstava u budžetu, posle razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), bude usmeren u mlekarski sektor za pomoć neposrednim proizvođačima. Za poremećaj u snabdevanju tržišta mlekom, odgovoran investicioni fond "Salford". Na osnovu analize njihove proizvodnje u avgustu, konstatovano je da se veći deo mleka usmerava u dugotrajne proizvode, a smanjuje proizvodnja kratkotrajnih proizvoda. Prvu nacionalnu konferenciju o ulozi žene u ruralnom razvoju organizovala je niška gradska Uprava za poljoprivredu u sradnji sa Asocijacijom za žensku ekonomsku inicijativu iz Subotice.

Više od milijardu dinara iz budžeta za mlekarski sistemRebalanskom budžeta za mlekarski sistem biće obezbeđeno više od milijardu dinara, kazao je ministar poljoprivrede Saša Dragin.

- Izračunali smo da bi u mlekarski sektor trebalo da uložimo milijardu i 270 miliona dinara. Sa premijerom Mirkom Cvetkovićem razgovarali smo da višak sredstava u budžetu, posle razgovora sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), bude usmeren u mlekarski sektor za pomoć neposrednim proizvođačima - objasnio je Dragin.

On je ponovio da je za poremećaj u snabdevanju tržišta mlekom, odgovoran investicioni fond "Salford".

- Na osnovu analize njihove proizvodnje u avgustu, konstatovali smo da se veći deo mleka usmerava u dugotrajne proizvode, a smanjuje proizvodnja kratkotrajnih proizvoda - naveo je Dragin.

Prvu nacionalnu konferenciju o ulozi žene u ruralnom razvoju organizovala je niška gradska Uprava za poljoprivredu u sradnji sa Asocijacijom za žensku ekonomsku inicijativu iz Subotice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik